19 april 2012

Sunprime Riviera Beach Suites & Spa på Gran Canaria

Om man är van vid det här...


...och förväntar sig det här...



... tycker man inte att det här...



...är "Prime".

I januari bodde jag på Sunprime Riviera Beach Suites & Spa i Playa del Cura på Gran Canaria. Det är ett av Vings "Sunprime Resorts", vilket är hotell som är "skräddarsydda för dig som reser utan barn". "Sunprime innebär god service, designade rum, härliga pooler, gym, spa, restauranger och aktiviteter för en både lugn och aktiv semester" skriver Ving om hotellen. Alla Sunprime-hotell har minst 4 vingar, vilket innebär "bättre mellanklass med faciliteter och bekvämligheter". (Observera dock att "när vi i katalogen beskriver ett hotell och dess läge jämför vi med de aktuella förhållandena på resmålet – inte med förhållandena på andra resmål eller i Sverige". Det ska man tänka på när man åker till Kanarieöarna!).


Efter att ha tittat på bilderna från hotellet och bokat just det för att det såg så härligt ut, blev jag ganska besviken när jag kom fram. Anläggningen är fin, men rummen var väldigt slitna. 


Sovrummet och badrummet var absolut värst. Så här ser badrumsbilden på ving.se ut (dock står det under bilden att den är från en svit, vilket jag inte bodde i):


Så här tjusigt var det i vår bungalow:



De hade gärna fått lägga en slant på en lite finare tvålpump och framförallt, en tvålhylla i duschen... sådan "lyx" fanns inte. 

I övrigt kan jag tillägga att uppvärmd pool kan innebära 21 grader, vilket inte är vad man längtar efter när det blåser från Atlanten. De här "massagebäddarna" gick inte att ligga i, det blev för kallt. 


Och så var det det här med internet. Vi svenskar är ju bortskämda med snabba bredband, och vi kan ofta surfa gratis. För mig är det en självklarhet att ett bättre hotell har gratis wi-fi, men så är det tyvärr inte. På Sunprime Riviera Beach Suites & Spa kostade 30 minuters surfande 2 euro (eller något sådant, minns inte exakt). Och då var man tvungen att sitta i hotellets reception för att vara inom nätets räckvidd. Tyvärr funkade det inte ens då, om det var för många som surfade samtidigt... Och självklart gick det väääldigt långsamt att surfa. I informationen om hotellet står det att det erbjuds "Internet på rummet", men det fanns definitivt inte i vår bungalow. 

Om man åker till Playa del Cura ska man veta att det är pyttelitet, och det är svårt att ta sig någonstans till fots (taxi fungerar dock utmärkt och är billigt!). Den lilla stranden nedanför vårt hotell omgärdades av klippor och man uppmanades att inte gå under dem på grund av stenras.

Ja, det var det negativa om hotellet. I övrigt är det snyggt och trevligt. Frukostbuffén var bra, och som tur var låg det en mycket trevlig restaurang väldigt nära (fast man fick ta taxi dit ändå, om man inte ville gå i vägrenen på motorvägen). Den heter Guantanamo(!) och rekommenderas verkligen! Missa inte att ta en "Mexican coffee" till efterrätt om du besöker den. 

Sammanfattningsvis var hotellet och resan trevlig, men om man marknadsför ett hotell som Ving marknadsför Sunprime resorts så krävs det det där lilla extra för att man ska bli nöjd. Och det lilla extra fanns tyvärr inte i vår bungalow. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar